Magische Mastermind Mentoring | De ZZP-School
Header ZZP-School

Bereik voortaan moeiteloos je doelen -

en creëer stap voor stap ZZP-succes

Ben je adviseur, trainer of dienstverlener en werk je solo in je Eenmanszaak?
Herken je jezelf in één of meer van de punten hieronder?

 • Ben jij jaloers op andere ondernemers die schijnbaar moeiteloos hun doelen bereiken?
 • Ben jij gefrustreerd omdat het je niet lukt om structureel te werken aan de groei van je bedrijf?
 • Staat ‘de waan van de dag’ constant in de weg van al je mooie toekomstplannen?
 • Heb je al van alles geprobeerd om doelgericht aan je succes te werken, maar maak je nooit wat af?

Dag, ik ben Renée en ik weet precies hoe je je voelt. Jarenlang heb ik met dezelfde vragen geworsteld – en de nodige fouten gemaakt .

Renée

Om je bedrijf maximaal succesvol te maken, heb je een plan nodig

Mijn start als ZZP’er was er niet één uit het boekje. Daardoor had ik maar één doel: geld verdienen.
Passie? Mensen helpen? Er was er op dat moment maar een mens die hulp nodig had en dat was ik.

Ik had letterlijk alles wat ik kon – en wat binnen mijn ethische en morele grenzen viel – op een visitekaartje gezet en pakte alles aan wat ik kon krijgen. Zo heb ik bijvoorbeeld lange tijd bij -20° C in een vrieshuis gestaan als orderpicker.

Ik heb ook een schooljaar les gegeven in een jeugdgevangenis. Voor een grote hulpverleningsorganisatie een vertaalklus Nederlands-Engels gedaan. En voor een bekende thuisstudie-instelling een groot deel van de totstandkoming van de HBO-opleiding Toegepaste Psychologie ondersteund.

Allemaal hartstikke leuk (echt!) en leerzaam, maar het ging natuurlijk nergens heen. Ik had een plan nodig.

Een goed plan bestaat uit doelen waar je naartoe werkt

Mijn plan was heel simpel: ik wilde locatie-onafhankelijk werken.
Ik bracht de activiteiten waarvoor ik inzetbaar was terug tot de 2 die ik vanuit huis kon doen en dat was het.

Er was maar één probleempje: voor deze activiteiten had ik geen klanten. En daardoor dus veel tijd. Tijd die ik doorbracht op internet. Zo kwam ik op uiteindelijk op fora terecht, bij (live) netwerkgroepen en werd ik heel handig op Twitter. Ik kreeg zowaar door al dat gesurf langzamerhand klanten.

Doelen geven richting, een goeie planning zorgt dat je op de juiste tijd op je eindbestemming aankomt

Zonder (goede!) doelen is je bedrijf stuurloos en dat was – ondanks dat ik hier en daar een klant vond – ook wat ik meemaakte. Wat in mijn geval extra bizar was. Ik heb namelijk tijdens mijn opleiding aan de Haagse Akademie voor Lichamelijke Opvoeding geleerd hoe je hele goede doelen stelt over een flink lange periode (6 jaar).

De daaraan gekoppelde planning was van zo’n kwaliteit, dat het behalen van de doelen op het juiste tijdstip een logisch gevolg was.

Ook in mijn werk als Specialist Pensioen- & Inkomensverzekeringen werkte ik met doelen. Omzetdoelen in dit geval. En met planningen om deze doelen op een vooraf vastgestelde datum gerealiseerd te hebben.

Natuurlijk verliep niet iedere planning vlekkeloos. Hier en daar was wel ‘ns wat bijstellen nodig. Maar uiteindelijk heb ik in loondienst altijd mijn doelen bereikt.

Het heeft even geduurd, maar het kwartje was eindelijk gevallen. Ook in m’n eigen bedrijf moest ik mijn in de praktijk bewezen vaardigheid van doelen stellen en planningen maken structureel toepassen. (Waarom had ik eigenlijk ooit bedacht dat dat níet nodig was??)

In het begin, toen ik nog niet veel klanten had, werkte dat prima. Ik had overzicht, was bij met alles, zat goed op schema met de groei van m’n bedrijf én had voldoende ruimte om net dat beetje extra te doen voor m’n klanten.

Ook niet onbelangrijk: ik had een uitstekende balans tussen werk en privé. Ik deed aan sport, speelde in een bandje, we organiseerden regelmatig gezellige etentjes voor vrienden en gingen in de zomer 4 weken op vakantie.

En toen … veranderde er iets.

Doelen stellen en een goede planning maken is NIET genoeg

Hoe beter het ging met mijn bedrijf, hoe minder er terecht kwam van het bereiken van mijn groeidoelen. Een spoedklus, een onverwacht telefoontje van een klant: zoals altijd gingen dergelijke zaken voor.
Alleen … ik had daar inmiddels minder tijd voor.

Dus dan maar een uurtje langer doorwerken ’s avonds, een paar uurtjes extra maken in het weekeinde.
Maar het was niet genoeg.

Ik ging schuiven in m’n planning. M’n klanten kon ik natúúrlijk niet laten wachten, dus schoven de acties voor het realiseren van m’n groeidoelen op naar achteren. Ik had m’n planning ruim opgezet, dus dat kon makkelijk.
Maar het was niet genoeg.

Op een gegeven moment nam de waan van de dag m’n hele planning over. M’n sociale leven was al grotendeels verdwenen, het realiseren van m’n groeidoelen verdween eerst naar de achtergrond en toen helemaal van m’n planning.

Het werd zo erg, dat ik uiteindelijk werkte met het ‘piepsysteem’: wie het hardst piepte, werd het eerste geholpen. Er zat geen enkele groei meer in mijn bedrijf, ik speelde alleen nog maar paniekvoetbal.

Uit ervaring weet ik nu: als je maar lang genoeg werkt volgens het piepsysteem, word je vanzelf overspannen. En als je dat negeert, krijg je een burn-out.

Waardoor was maximaal succes voor mij onmogelijk geworden?
Wat was ik kwijtgeraakt?

 • Een plan
  Ik was helemaal uit het oog verloren waar ik ook alweer naartoe wilde. Verder dan het volgende item op mijn ellenlange to do-lijst kon ik niet meer kijken of denken.
 • Doelen
  Doordat ik niet meer wist waar ik heen wilde, zeiden mijn gestelde doelen me eigenlijk niets meer. Ik had daardoor geen enkele motivatie om ze weer terug op mijn planning te krijgen.
 • Een planning
  Een planning? Wat is dat? Een to do-lijst die ik van boven naar beneden probeerde af te werken was alles wat ik had. Een to do-lijst die alleen maar langer werd.

Het laatste ingrediënt voor maximaal succes

Natuurlijk is het geweldig als je bedrijf steeds succesvoller wordt. Als je steeds meer klanten kunt helpen met het oplossen van hun problemen. En dat je inkomen daardoor groeit.

Maar wat heb je eraan als je daardoor geen tijd meer hebt voor andere dingen? Om te sporten, om tijd door te brengen met familie en vrienden, om er af en toe lekker tussenuit te gaan? Wat heb je eraan als je zakelijke succes je jouw gezondheid kost??

Gelukkig heeft zo’n burn-out, net als alles, ook een positieve kant. Ik werd namelijk gedwongen alles ‘ns goed onder de loep te nemen. Daar had ik genoeg tijd voor, want ik kwam verder tot niks. Letterlijk.

Wat maakte nou dat ik vroeger in loondienst zonder al te veel moeite m’n doelen realiseerde? En dat ik in m’n ZZP-bedrijf die doelen uiteindelijk helemaal uit het oog verloor?

“Stick to your plan”

Ik kwam erachter dat een doorslaggevend ingrediënt voor maximaal succes tegelijkertijd het meest kwetsbare is in een ZZP-bedrijf: vasthouden aan je planning.

Het klinkt zo logisch – en dat is het ook. Volg je planning en je doel wordt (als) vanzelf bereikt.
Het klinkt ook zo makkelijk. En dat is het nou net NIET.

Als ZZP’er ben je helemaal alleen verantwoordelijk voor alles. Niemand aan wie je verantwoording aflegt, niemand die vraagtekens kan zetten bij acties die je doet of juist niet doet, niemand die je bij de les houdt. Het komt allemaal op jou neer.

Jij moet zelf op tijd herkennen of een afwijking van je planning eenmalig of structureel is.
Jij moet zelf beslissen of bijsturen nodig is en zo ja, hoeveel.
Jij moet zelf, op dagen dat het niet zo soepeltjes loopt, de discipline en de wilskracht opbrengen om toch je planning te volgen.

Laten dat nou net de eigenschappen zijn die als eerste het veld moeten ruimen als de waan van de dag de macht grijpt.

Gelukkig is er een manier om deze kwetsbaarheid te ondervangen. Een manier die een enorme grote steun is voor mij. Een manier die ik letterlijk en figuurlijk graag met jou deel.
Zodat jij kunt profiteren van wat ik op een moeilijke manier heb geleerd.

Leer hoe jij je doelen bereikt terwijl je een gezonde balans houdt tussen werk en privé

met Magische Mastermind Mentoring

Gedurende 13 weken ga ik met jou en slechts 3 anderen aan de slag.
Tijdens dit intensieve traject met veel persoonlijke aandacht en begeleiding

•  ontdek jij hoe jij je visie vertaalt in planbare doelen;
• stel je één of meer doelen die je na afloop van het traject gerealiseerd wilt hebben;
•  maak je een planning die vol te houden is én garandeert dat je doel bereikt wordt;
  zorg ik er, samen met je mededeelnemers, voor dat je vasthoudt aan je planning.

HP - Magische Mastermind Mentoring

Met Magische Mastermind Mentoring heb je na 13 weken niet alleen daadwerkelijk één of meer doelen bereikt. Je hebt ook de kennis en de vaardigheden om dit proces keer op keer te herhalen, voor zowel korte- als langetermijndoelen.

Na afloop van 13 weken Magische Mastermind Mentoring

 • weet jij hoe je je visie omzet in doelen;
 • weet jij hoe jij een planning maakt die garandeert dat je je doelen realiseert;
 • ken jij diverse tools die je helpen bij het maken en volgen van je planning;
 • weet jij welke manier van plannen bij je past;
 • weet jij aan welke voorwaarden een tool moet voldoen om jouw manier van plannen te ondersteunen;
 • ken je verschillende manieren waarop mede-ZZP’ers jou kunnen ondersteunen en weet je welke manier het beste past bij jou en de situatie;
 • heb je een kant-en-klare groep mede-ZZP'ers tot je beschikking die jou helpt je focus bij je planning te houden – ook als het allemaal even niet zo soepel loopt. *)

De kennis en vaardigheden die je leert tijdens Magische Mastermind Mentoring kun je de rest van je leven gebruiken.

Magische Mastermind Mentoring geeft jou wat je nodig hebt om doelgericht te bouwen aan een maximaal succesvol ZZP-bedrijf.

*) blijvende deelname aan de Mastermindgroep na afloop van Magische Mastermind Mentoring is optioneel en kosteloos

Magische Mastermind Mentoring

Ben je geïnteresseerd om met behulp van intensieve begeleiding in 13 weken je doel(en) te realiseren? Te bouwen aan je ZZP-Succes?

Ben je gemotiveerd om je daar 100% voor in te zetten?

Vul het aanmeldformulier in, dan bekijken we samen of Magische Mastermind Mentoring ook voor jou De Oplossing is.

MMM € 495

(Ondernemers kunnen opleidingskosten opvoeren en de BTW terugvragen als voorbelasting)

Twijfel je nog?

Ben je er nog niet helemaal uit of Magische Mastermind Mentoring de oplossing voor jou is? Hieronder heb ik ‘twijfelpunten’ gezet, samen met mijn reactie daarop. Bij de Veelgestelde Vragen (verderop) kun je nog meer informatie vinden.

Heb je na het lezen toch nog een vraag? Stuur me dan even een mailtje.

"Ik voel me ongemakkelijk bij het idee om bedrijfsgevoelige en misschien persoonlijke informatie in een groep te delen."

Dit is een heel begrijpelijk gevoel. Herkenbaar ook.
Om die reden sluiten we aan het begin van de allereerste groepsbijeenkomst een contract. Op papier. Iedereen moet tekenen voordat we zelfs maar beginnen. Ik ook.

In dat contract spreken we af dat alles wat tijdens MMM ter sprake komt binnen de groep blijft. ALLES. Van iedereen.

"Ik zit al in een Mastermindgroep. Wat heb ik dan aan Magische Mastermind Mentoring?"

​Jouw Mastermindgroep functioneert misschien heel goed voor jou – dat kan ik zo niet beoordelen.

Mijn ervaring is echter dat veel Mastermindgroepen vaak niet verder gaan dan het fungeren als veredelde Weight Watchers-bijeenkomst.
Je wordt ‘gewogen’, je resultaten worden genoteerd (of niet eens) en dat is het.

De functie als ‘stok achter de deur’ is op zich heel waardevol, maar een Mastermindgroep kan zoveel meer voor je betekenen.

In MMM voorkom ik dat je aan de slag gaat met onhaalbare doelen (doelen die niet goed gesteld zijn en/of niet realiseerbaar zijn in 13 weken). Dat doe ik via de mini-workshops en via doorlopende mentoring.

Bovendien kijken we aan het begin van het traject waar je op de lange termijn heen wilt. Daardoor zorgen we er samen voor dat jouw gestelde doel voor de MMM je brengt waar je heen wilt. Of dat er misschien een beter doel te stellen is. Je krijgt input en feedback.

Loop je tegen een onverwachte uitdaging aan? Met de hele groep helpen we je bij het vinden van een oplossing. We, dus je hebt daarbij de beschikking over al mijn kennis, ervaring en contacten.

Dit is wat je krijgt bij Magische Mastermind Mentoring

 • 5 live groepsbijeenkomsten in Capelle a/d IJssel (Zuid-Holland), op dinsdag van 9.30 – 12.00.
  De bijeenkomsten zijn op 5 april, 12 april, 10 mei, 7 juni en 5 juli
 • 3 virtuele groepsbijeenkomsten via Skype, op dinsdag van 9.30 – 11.00.
  We Skypen op 26 april, 24 mei en 21 juni.
 • 6 individuele ‘incheckmomenten’ via e-mail
 • 5 mini-workshops, o.a. “wat is het verschil tussen een actieve en een reactieve planning – en waarom is het belangrijk om dat te weten”. De mini-workshops zijn onderdeel van de live groepsbijeenkomsten.
 • Checklists
 • Werkbladen

Nadat ik je aanmeldformulier heb ontvangen, neem ik contact met je op. We bekijken dan samen of Magische Mastermind Mentoring ook voor jou De Oplossing is.

MMM Tevredenheidsgarantie

100% Tevredenheidsgarantie

Heb jij je voor 100% ingezet, ben jij alle bijeenkomsten aanwezig geweest en heb je tóch je gestelde doel(en) niet binnen het traject van 13 weken kunnen realiseren?

Dan blijf ik je helpen, ook nadat het Magische Mastermind Mentoring-programma is afgelopen. Kosteloos.

Veelgestelde Vragen

Waarom kan ik me niet gelijk inschrijven???

Ik kan niet op één van de genoemde datums. Heeft het dan zin om me aan te melden?

Ik ben nog niet gestart als ZZP’er. Kan ik dan toch meedoen met Magische Mastermind Mentoring?

Ik heb geen Skype. Is dat een probleem?

Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan Magische Mastermind Mentoring?

Wanneer weet ik zeker dat ik meedoe aan Magische Mastermind Mentoring?

Kan iedere ZZP’er meedoen met Magische Mastermind Mentoring?

Is er een besloten Facebookgroep voor Magische Mastermind Mentoring?

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur me dan even een e-mail.


P.S.: Wil je nog even nadenken of je mee wilt doen met Magische Mastermind Mentoring?
De groep bestaat uit maximaal 4 deelnemers en VOL = VOL!
Wacht dus niet te lang met het nemen van een beslissing.

Ja, ik meld me aan!


>